O meni

Jelena Zlatar Gamberožić (1982.) je viša znanstvena suradnica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, vanjska suradnica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i dopredsjednica Centra za kreativno pisanje u Zagrebu (CeKaPe). Njezini glavni interesi su ruralna i urbana sociologija te sociologija prostora. Doktorirala je 2012. godine. Autorica je znanstvene knjige pod naslovom Urbane transformacije suvremenog Zagreba. Sociološka perspektiva (Plejada i Institut za društvena istraživanja, 2013). Glavna je urednica biblioteka Znanost i društvo (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) i Posebna izdanja (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu).

Autorica je romana Slijepa točka (CeKaPe, 2015.), zbirki kratkih priča: Odjavna karta (CeKaPe, 2014.), Ticala (HENA COM, 2016.),  Strani gradovi (CeKaPe, 2018.) i Svijet je gladno mjesto (CeKaPe, 2022.) te zbirke eseja o književnim temama i djelima Knjige u priči (CeKaPe, 2023.).

Ova stranica je moj pokušaj predstavljanja proznih i poetskih tekstova koje smatram zanimljivima i vrijednima, kao i autora koji mi se čine relevantnima.

Također je i moja posveta književnosti.