Kategorije
CeKaPe-radionice pisanja

Novo izdanje u biblioteci CeKaPe-a “Prvi korak”

Zbirka priča “Još jedan krug na karuselu” Tihane Mujkić prema riječima urednice Jelena Zlatar Gamberožić, vodi nas u čudesan prostor u kojima obitavaju neobični i marginalni likovi o kojima dosad možda nismo razmišljali, ali nakon prvijenca Tihane Mujkić nećemo moći prestati. Zato nam ne preostaje ništa drugo nego se udobno smjestiti, duboko udahnuti, nadati se da je sigurnosni pojas dobro učvršćen i upustiti se u ovu jedinstvenu i uzbudljivu vožnju.

***

Tihana Mujkić rođena je u Rijeci, 1977. godine. U Zagrebu je završila studij socijalnog rada. Pisanjem se bavi od srednje škole; intenzivnije od 2016. godine. Pohađala je radionice pisanja kratke priče pod vodstvom Suzane Bosnić Majcenić, Miroslava Mićanovića, te Zorana Ferića.

Kratke priče su joj objavljene na Facebook stranici Caesura, Nova stranica, elektronskoj zbirci i blogu Decameron 2020 – priče iz karantene, te web-stranici kluba Booksa. Priča „Zmija“ objavljena je u zbirci kraktkih priča autora Zapadnog Balkana „Drevni Iliri“.

Strastveni je čitatelj. Osobito voli znanstveno-fantastični žanr, te knjige s elementima fantastike. Omiljeni pisci su joj Ph.K.Dick i M.Bulgakov.