Kategorije
Autori

Snježana Vračar Mihelač

Snježana Vračar Mihelač rođena je i odrastala u Puli, živjela u Zagrebu i na Plitvičkim jezerima. Poeziju i kratku prozu je počela pisati na radionicama pod mentorstvom Lidije Dimkovske i u organizaciji KC Danilo Kiš iz Ljubljane, 2019. godine. Objavljivala je u relevantnim regionalnim časopisima, internetskim portalima, neovisnim zinovima, te zbornicima.

Njen rukopis Visoke vode je pohvaljen od strane Prosudbenog povjerenstva Književne nagrade Drago Gervais za 2019. godinu. U sklopu tribine Književni petak i natječaja Zagrebu – riječju i slikom, nagrađena je njena kratka priča, a ista je dobila i zlatno priznanje 42. Državnog susreta manjinskih pjesnika i pisaca “Sosed tvojega brega 2020”. Četiri njene pjesme nagrađene su u sklopu međunarodnog natječaja Zana Literature Festival III, te su objavljene u trotomnom zborniku.

Rukopis Kad zatvorim oči vidim modro, pobijedio je na “VIII Presingovom konkursu za najbolju neobjavljenu zbirku pesama” i  krajem 2022. godine izašao kao književni prvenac.

Poezija joj je prevedena na slovenski, makedonski jezik, engleski i albanski jezik. Živi i radi u Ljubljani.

Snježana Vračar Mihelač